Cercetarea Institutului Internațional pentru Studii Strategice (IISS), un think tank britanic din domeniul relațiilor internaționale, mai arată că Rusia trebuie să facă concesii de calitate a echipamentelor, armelor și munițiilor, pentru a susține războiul din țara vecină încă doi-trei ani.
O concluzie a raportului este că invadarea Ucrainei a declanșat “o avalanșă de cheltuieli” în sectorul apărării, care au crescut cu 9% din 2022 în 2023, până la 2.200 de miliarde de dolari. Țările NATO sunt responsabile pentru jumătate din această sumă.
Totuși, războiul din Ucraina a dezvăluit provocările legate de creșterea producției, pentru a ține pasul cu nevoile de pe câmpul de luptă, a subliniat Bastian Giegerich, directorul IISS. Institutul arată că UE va rata obiectivul de a livra Ucrainei un milion de proiectile de artilerie de 155 mm, până în martie. Acesta a mai precizat că Occidentul “trebuie să decidă dacă să doteze Kievul cu suficiente arme pentru a da o lovitură decisivă, mai degrabă decât doar suficient pentru a nu pierde războiul”.
Sursă: Politico
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.