Înțelegerea dintre AstraZeneca și Absci se ridică la 247 de milioane de dolari și are ca scop valorificarea tehnologiei AI a Absci pentru a concepe un anticorp împotriva cancerului. Mai detaliat, ținta este analizarea la scară largă a proteinelor, în vederea găsirii unei terapii oncologice viabile, care să înlocuiască chimioterapia tradițională. Cele două nu au dezvăluit ce tip de cancer vizează.

Absci are sediul în statul Washington și un laborator de cercetare AI în New York, unde generează date de specialitate, prin măsurarea milioanelor de interacțiuni dintre proteine. Va folosi astfel informațiile pe care le obține pentru a-și antrena modelele generative de AI ca, în cele din urmă, să conceapă sau să descopere anticorpi viabili unei terapii oncologice, mai exact proteine care țintesc substanțele străine din organism.

Acordul include o plată inițială către Absci, finanțarea cercetării și a dezvoltării, plăți suplimentare la îndeplinirea obiectivelor, precum și comisioane la orice vânzare a produsului. Sean McClain, fondatorul și directorul executiv al Absci, a declarat că aplicarea principiilor inginerești în descoperirea de medicamente îmbunătățește potențialul de succes și reduce timpul petrecut pentru dezvoltare.

Acordul dintre cele două este cel mai recent încheiat între companii farmaceutice și de tehnologie, pentru crearea de noi tratamente împotriva bolilor. În septembrie, și Moderna a încheiat un acord cu Immatics din Germania, în valoare de peste 1,7 miliarde de dolari, pentru dezvoltarea de vaccinuri și terapii împotriva cancerului. 

Sursă: Financial Times

Foto: Kunnicha Luengrungwaree | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday