Satya Nadella, directorul executiv al Microsoft, a declarat într-un interviu că “în acest moment, este foarte, foarte clar că trebuie să se schimbe ceva în ceea ce privește guvernanța la OpenAI. Vom avea un dialog bun cu consiliul lor de administrație în această privință”.

Calmul lui Nadella contrastează cu tensiunile din cadrul OpenAI, unde peste 500 de angajați au avertizat că vor demisiona, dacă Sam Altman nu revine la companie, iar actualul consiliu de administrație nu este demis. Directorul Microsoft a afirmat că este alegerea angajaților dacă rămân la OpenAi sau se mută la Microsoft și a adăugat că Microsoft dispune de tot ce are nevoie pentru a continua să inoveze în domeniu, pe cont propriu.

Microsoft l-a recrutat pe Altman pentru a conduce o nouă echipă de dezvoltare AI, la două zile după demiterea acestuia din fruntea OpenAI, vineri. Dacă inițial, Altman a avut o reacție pozitivă și a declarat că “misiunea continuă”, ulterior a lansat un mesaj misterios, în care a transmis că “vom lucra cu toții împreună, într-un fel sau altul”. Declarația din urmă a lăsat loc de interpretări, iar unii analiști s-au întrebat dacă Altman chiar se va alătura Microsoft. 

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday