Update ora 20:45:  Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, a declarat pentru Europa Liberă că amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control al Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa). Acesta a informat piloții, care au decis să aterizeze de urgență pe aeroportul din Otopeni.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că la bordul aeronavei se aflau 184 de pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului și că toți sunt acum în siguranță.

Update ora 19:50: Comunicate de presă transmis de reprezentanții aeroportului:

“Astăzi, luni, 17 iulie, o aeronavă Airbus 321neo, aparținând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul – Dusseldorf, a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, la ora 17.54.

În prezent, instituțiile abilitate aplică măsurile specifice pentru astfel de situații.

Traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat, se decolează și se aterizează în siguranță.”

Știrea inițială: La fața locului intervin echipajele pirotehnice ale SRI, accesul acestora fiind permis la 17:55, când avionul a oprit pe calea de rulare.”

Aeronava este operată de compania Pegasus Airlines, iar decizia de aterizare pe aeroportul Otopeni a fost luată în timp ce avionul se afla în apropiere de Târgu-Jiu.

Numărul pasagerilor sau modul în care au fost anunțați piloții despre alerta cu bombă nu este cunoscut încă.  

Sursa: Boarding Pass

Sursa foto: Inquam Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday