Instanța cu sediul în Luxemburg a respins recursul formulat de Puigdemont și a menținut decizia Parlamentului European de a-i ridica imunitatea acestuia și a altor doi europarlamentari separatiști catalani auto-exilați. ”Parlamentul nu poate adopta decizii de apărare a imunității care produc efecte juridice în ceea ce privește autoritățile judiciare spaniole”, a decis Tribunalul UE.

Ulterior, Puigdemont a precizat pe Twitter că el și ceilalți doi europarlamentari vor face apel la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. ”Ne vom apăra drepturile fundamentale până la capăt”, a scris acesta.

Decizia Tribunalului UE reprezintă o lovitură pentru Carles Puigdemont, care trăiește în exil în Belgia, deoarece poate deschide calea pentru a fi extrădat în final în Spania, așa cum cer autoritățile spaniole de șase ani.

Puigdemont a fugit din Spania în 2017 pentru a evita urmărirea penală, după ce a pronunțat independența Cataloniei, ceea a determinat Madridul să preia controlul direct asupra regiunii.

Sursă: Reuters

Sursă Foto: Dinogeromella | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday