Până la finalul acestui an, compania germană va aduce în Brazilia (cea mai mare piață din regiune) modelele electrice ID.4. și ID. Buzz. VW și-a propus să aducă până la 15 modele pe piața braziliană, electrice și cu combustie, în următorii trei ani. Vizează, astfel, o creștere de 11% pe piața auto sud-americană, până la finalul deceniului.

Investiția va fi concentrată și pe dezvoltarea motoarelor cu combustie pe bază de etanol (derivat din trestia de zahăr), care în comparație cu benzina, reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 80%, susține compania.

Thomas Schäfer, directorul general al Volkswagen, a declarat: “Ca piață auto cu o creștere rapidă, America de Sud are o importanță strategică pentru Volkswagen. În ultimii ani, echipa locală a realizat redresarea și a îmbunătățit în mod sustenabil profitabilitatea și competitivitatea. Sarcina noastră acum este să continuăm să lucrăm la partea de cost și, în același timp, să implementăm ofensiva de produse.”

Sursa: Comunicatul Volkswagen

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday