Garda de Coastă va transporta dovezile recuperate din Atlanticul de Nord într-un port din SUA unde profesioniștii medicali vor efectua o analiză a rămășițelor. “Dovezile vor oferi anchetatorilor perspective critice asupra cauzei acestei tragedii. Mai este încă multă muncă de făcut pentru a înțelege factorii care au dus la pierderea catastrofală a submarinului Titan și pentru a ne asigura că o tragedie similară nu se va întâmpla din nou”, a declarat căpitanul Jason Neubauer, din cadrul diviziei de investigații a Gărzii de Coastă.

Vestea a venit la aproape o săptămână după găsirea unor părți din epava ambarcațiunii, moment de la care autoritățile au presupus că cei cinci membri ai echipajului de la bordul submersibilului “au fost probabil uciși pe loc, într-o implozie catastrofală”.

Bucăți din nava distrusă au fost aduse la țărm, în Canada, miercuri dimineață, anchetatorii urmând să analizeze designul experimental al ambarcațiunii, standardele de siguranță și lipsa certificării acestuia. Experți din industrie au exprimat mai demult îndoieli cu privire la siguranță navei și a excursiilor organizate la epava Titanicului de OceanGate, compania americană care a operat submersibilul.

Surse alternative: NY Times, BBC 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday