Potrivit unei declarații oficiale, făcută sâmbătă seara de ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Armata Ucraineană a atacat sâmbătă, pe Frontul de Sud, spre Vasilivka (la sud de orașul Zaporijie) posibil pentru forțarea pozițiilor fortificate rusești care apără drumul spre Melitopol. Mai devreme, sâmbătă, mai multe canale rusești au susținut că ucrainenii au atacat inclusiv din Herson, traversând Niprul, dar această informație nu a putut fi confirmată, iar ea ar fi putut fi o dezinformare, în contextul marșului Wagner spre Moscova.

În același timp, Armata Ucraineană susține că a atacat și la Bakhmut, în Donbas, dar și pe Frontul de Est, pe mai multe direcții.

Este posibil ca ucrainenii să fi încercat să profite de deruta din rândurile Armatei Ruse, pe fondul rebeliunii lui Prigojin și a preocupării factorilor de decizie din Ministerul rus al Apărării de mișcarea trupelor Wagner spre Moscova, mai mult decât de necesitatea relocării rezervelor, în funcție de axele contraofensivei ucrainene.

Nu este clar în ce măsură tentativa Armatei Ucrainene de a străpunge liniile fortificate rusești a avut succes.

Sursă: PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday