“Concluzia generală prezentată de specialiști este aceea că, în prezent, după ce au fost colectate toate datele, nu există niciun indiciu care să ridice semne de întrebare, toți parametrii măsurați situându-se în limitele normale pentru această perioadă”, a conchis ministrul Mediului, Mircea Fechet, la finalul unei reuniuni la care au participat autorităţile responsabile de monitorizarea și protecția apelor Mării Negre.
Specialiştii anunţă că vor continua monitorizarea apelor Mării Negre, pentru a depista orice potenţial risc.
“De asemenea, luând în considerare imaginile satelitare prezentate, distanța între gura de vărsare a Niprului și apele teritoriale românești, deplasarea maselor de aer și a curenților marini, temperatura și salinitatea apei, specialiștii preconizează că riscul ca sănătatea oamenilor, a mediului ecosistemelor din acvatic sau calitatea apei de îmbăiere să fie în pericol, este minim. Cu toate acestea, vom continua să monitorizăm în ritm alert toți parametrii și suntem pregătiți să intervenim la cel mai mic semn de pericol”, a adăugat ministrul.
Ulterior întâlnirii, ministrul român al Mediului, Mircea Fechet, şi cel bulgar au discutat, online, pe același subiect. Cei doi au convenit ca autoritățile româno-bulgare să colaboreze de fiecare dată când situația o va impune şi să facă schimb de informaţii pentru a menţine şi asigura siguranţa apelor Mării Negre.
Foto: Facebook/Ministerul Mediului – România
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.