Filmul de animaţie “Spider-man: Across the Spider-Verse” a avut premiera în cinematografie pe 2 iunie. A apărut la cinci ani distanţă şi a generat de trei ori mai multe venituri faţă de “Spider-Man: Into the Spider-Verse”, primul film din serie și cel care în 2018 a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație. 

Debutul animaţiei a ocupat primul loc în box office-ul din SUA şi a adus încasări de 120,5 milioane de dolari, depăşind așteptările companiilor Sony Pictures Animation și BoxOffice Pro, care estimau încasări cuprinse între 75 și 115,5 milioane de dolari. 

Sony a transmis că “Across the Spider-Verse” este cea mai mare premieră animată a studioului din toate timpurile. De asemenea, este al doilea cel mai bun weekend de lansare pentru un film, în acest an, după “The Super Mario Bros.”, care a obținut 146 de milioane de dolari.

Filmul a primit un scor de 95% din partea criticilor şi 96% din partea spectatorilor, conform site-ului de recenzii Rotten Tomatoes, stârnind astfel ipoteze că ar putea primi, la rândul său, un premiu Oscar.

Producătorul Amy Pascal a anunțat, în timpul premierei filmului din Los Angeles, că există mai multe proiecte Spider-Verse în lucru. Un sequel “Spider-Man: Beyond the Spider-Verse” este programat pentru anul 2024.

Sursă: Reuters, Forbes

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday