Germania și-a mutat sistemele Patriot în Slovacia, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut. Ministerul german al Apărării a anunțat azi într-un comunicat de presă că își va muta sistemele Patriot din Slovacia, precum și materialul de sprijin aflat acum în Polonia, în Lituania, “pentru apărarea aeriană a summitului NATO“.

Germania va furniza bunuri terestre, aeriene și maritime pentru siguranța liderilor NATO care se vor reuni la Vilnius, pe 11-12 iulie, la cererea alianței, și va desfășura unități care se află în prezent pe flancul estic al NATO sau pot opera din Germania. Alte detalii nu au fost făcute publice.

Ministerul Apărării a declarat că Germania va continua să sprijine aliatul NATO Slovacia, care se învecinează cu Ucraina, cu radare suplimentare de supraveghere aeriană și cu suport pentru forțele care asigură spațiul aerian.

Surse alternative: AP, Reuters

Foto: Raytheon

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday