Garda de Coastă informează că, în jurul orei 06.30, o navă de supraveghere a autorităților române a detectat o ambarcațiune la o distanță de aproximativ 22 mile marime (40 de km) este de Vama Veche. La bordul ambarcațiunii în cauză, un pescador din lemn, neinscripționat și fără pavilion arborat, se aflau 47 de persoane de origine afro-asiatică, printre care femei și minori.

Poliția de Frontieră mai precizează că, având în vedere starea precară a pescadorului și faptul că aceasta era supraaglomerat și nechipat cu mijloace de comunicații, s-a luat decizia de a escorta nava către Portul Constanța, din cauza “unui risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord”. 

Persoanele depistate urmează să fie preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor, existând suspiciuni cu privire la faptul că persoane de origine afro-asiatică intenționau să ajungă ilegal în România“, se mai arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday