Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat pe Facebook că azi a fost semnat contractul pentru construcția metroului din Cluj Napoca.

Este un proiect în valoare de peste nouă miliarde de lei (fără TVA), finanțat parțial prin PNRR (1,5 miliarde de lei, fără TVA). “Ministerul Transporturilor asigură majoritatea finanțării, dar Primăria Cluj-Napoca are datoria să deruleze eficient proiectarea și execuția celor peste 21 de kilometri ai liniei de metrou ușor care va fi construit în zona metropolitană“, a transmis Grindeanu.

Asocierea de proiectanți și constructori români și turci are la dispoziție 96 de luni pentru definitivarea întregului proiect. “Vor fi construite în prima etapă (prin PNRR) 9 stații și un depou, pe o distanță de 9,16 km pe traseul Sfânta Maria – Europa Unită. Lucrările la prima etapă trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august 2026, pentru ca ulterior să se poată intra în cea de-a doua etapă (finanțată de MTI din alte fonduri) care vizează lucrări la alte 10 stații pe traseele Țara Moților – Sfânta Maria (7 stații, 8,80 km) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații, 3,07km)“, a mai precizat ministrul Transporturilor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday