Procesul a fost intentat de către un rezident din San Francisco care susține că angajații producătorului auto au putut accesa imagini și videoclipuri private și le-au folosit pentru “divertismentul lor de prost gust” și pentru “umilirea celor înregistrați pe ascuns”.
Avocatul care reprezintă persoana în cauză a declarat pentru Reuters: “Clientul meu a fost indignat de ideea că înregistrările de pe camerele de luat vederi ale Tesla pot fi folosite pentru a încălca viața privată a familiei sale, pe care Constituția Californiei o protejează”. Acesta a adăugat că: “Tesla trebuie să fie trasă la răspundere pentru invadarea intimității și pentru că i-a prezentat în mod eronat practicile sale de confidențialitate lui și altor proprietari”.
În proces se descrie comportamentul Tesla ca fiind “deosebit de evident” și “extrem de jignitor”. Avocatul a mai precizat că clientul său a depus plângerea împotriva Tesla “în numele său, al persoanelor aflate în situații similare și al publicului larg”. În plângere se arată că ar putea fi afectate toate persoanele care au deținut sau au închiriat o Tesla în ultimii patru ani.
În urmă cu două zile, joi, Reuters a relatat că grupuri de angajați Tesla au împărtășit între ei, printr-un serviciu de mesagerie internă, imagini și videoclipuri înregistrate de camerele de luat vederi instalate pe masini, cu conținut intim despre clienți. Conform publicației americane, faptele s-au petrecut în perioada 2019-2022. Tesla nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a adăuga comentarii.
Sursă alternativă: Reuters
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.