Ministerul Apărării Naționale anunță că a pus proiectul în dezbatere publică. Instituția argumentează că personalul civil din MApN lucrează în aceleași condiții și unități ca personalul militar, polițiștii și angajații din penitenciare.

“Concret, propunerea legislativă vizează crearea dreptului personalului civil care își desfășoară activitatea în instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională de reducere a stagiului de cotizare la sistemul public de pensii realizat în condiții deosebite sau în condiții speciale, prin acordarea de perioade suplimentare la calculul vechimii în muncă, în vederea pensionării, potrivit prevederilor aplicabile personalului militar, respectiv polițiștilor”, mai adaugă ministerul.

MApN mai susține că, dacă va fi adoptată această inițiativă legislativă, va crește performanța profesională a personalului civil, “printr-o motivare corespunzătoare cerințelor impuse de locul de muncă”.

Conform Direcției Resurse Umane, în structurile Ministerului Apărării sunt încadrați aproximativ 400 de funcționari publici, numiți din structurile centrale și din Casa de pensii sectorială a MApN, dar și 16.000 de persoane încadrate cu contract individual de muncă, acoperind întreaga gamă de profesii existentă pe plan național: cadre didactice, personal medico-sanitar și auxiliar sanitar, consilieri juridici, cercetători, artiști, referenți, muncitori calificați și necalificați.

Proiectul integral

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday