Ministrul german de interne, Nancy Faeser, l-a demis din funcție pe șeful Oficiului Federal pentru Securitatea Informației, Arne Schönbohm. Decizia vine la o săptămână după ce presa a relatat că acesta avea legături cu persoane apropiate de serviciile ruse de informații. Demiterea a fost raportată pentru prima dată de revista de știri, Spiegel, și ulterior confirmată de un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Instituțiile de presă germane scriau, săptămâna trecută, că presupusele interacțiuni ale lui Schönbohm cu agenții ruși ar fi fost stabilite prin intermediul Consiliul de Securitate Cibernetică din Germania. Schonbohm este unul dintre fondatorii instituției, care are printre membrii săi și o companie germană subsidiară a unei firme rusești, fondată și condusă de un fost angajat al KGB, fosta agenție rusă de spionaj din epoca sovietică.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday