Grupul respectiv de investitori este condus de un acționar din Virginia, William Heresniak, care susține că prin omisiunea lui Musk, acesta “s-a implicat în manipularea pieţei şi a cumpărat acțiuni Twitter la un preţ artificial scăzut”. Heresniak consideră că Musk a vrut să permită valorii acțiunilor Twitter să coboare înainte de a-și anunța intenția de a achiziționa compania.
Concret, explică acești investitori, Musk ar fi economisit 156 de milioane de dolari pentru că nu a dezvăluit că a cumpărat mai mult de 5% din Twitter până pe 14 martie, iar ulterior a continuat să cumpere acțiuni dezvăluind abia în aprilie că a ajuns să dețină 9,2% din companie. De altfel, șeful Tesla ajunsese să fie principalul acționar al Twitter, până în momentul în care fondul de investiții Vanguard a anunțat că și-a mărit participația la 10,3% din totalul acțiunilor companiei.
Investitorii care l-au dat în judecată mai consideră că criticile publice din partea lui Musk la adresa companiei, dar și o postare pe Twitter din 13 mai care anunța că achiziția a fost suspendată temporar, au constituit de asemenea încercări de a determina valoarea acțiunilor să scadă.
Sursă alternativă: The Guardian
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.