Ambasadorii țărilor ONU au votat cu 93 de voturi ”pentru”, 24 ”împotrivă” și 58 de abțineri pentru suspendarea Federației Ruse din cadrul Consiliului pentru Drepturile Omului, o acțiune propusă de ambasadoarea americană, în urma dezvăluirilor legate de crimele comise de militarii ruși împotriva civililor din Bucea. 

Potrivit rezoluției, Moscova se face vinovată de ”încălcarea gravă și sistematică a drepturilor omului”. Înainte de votul final, adjunctul reprezentantului rus a cerut respingerea rezoluției, pe motiv că ar conduce la un precedent periculos: ”Proiectul pe care îl luăm în considerare astăzi nu are nicio legătură cu situația reală a drepturilor omului de pe teren”.

Când a lansat propunerea, ambasadorul american Linda Thomas-Greenfield a argumentat: ”Participarea Rusiei la Consiliul Drepturilor Omului dăunează credibilității Consiliului. Subminează întreaga ONU. Și este pur și simplu greșit”.

Surse alternative: CNN, Reuters

Sursa foto: Sean Pavone | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday