Conform indicelui anual realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom, bucureștenii pierd, în medie, 115 ore în ambuteiajele din trafic. Gradul de congestionare a traficului rutier a fost estimat pentru anul trecut la 50%, în scădere cu două puncte procentuale față de 2019, însă în creștere cu 8% față de 2020. 

Capitala României este cel mai aglomerat oraș din Uniunea Europeană și pe locul opt la nivel mondial, în clasamentul în care Istanbulul ocupă primul loc, cu o medie de 142 de ore petrecute în trafic.

Tomtom remarcă faptul că anul trecut s-a înregistrat o creștere semnificativă a gradului de congestionare a traficului în București. Un nivel de aglomerație de 50% înseamnă că, în medie, timpul de călătorie a fost cu 50% mai lung decât în condiții de trafic liber, ceea ce înseamnă că un drum de 30 de minute în condiții de trafic liber va dura cu 15 minute mai mult atunci când gradul de congestionare a traficului este de 50%. 

Cea mai aglomerată zi în trafic, anul trecut, a fost pe 20 mai, iar cele mai mari valori zilnice ale traficului se înregistrează între orele 17 și 18.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday