Blue Origin lucrează la proiectarea și dezvoltarea stației alături de mai mulți parteneri, între care constructorul de aeronave Boeing sau Universitatea de Stat din Arizona, și plănuiește să finalizeze proiectul între 2025 și 2030. Potrivit companiei, “Orbital Reef” (trad. “Reciful Orbital”) va fi de fapt un “parc pentru afaceri”, destinat clienților industriali, echipelor de cercetare sau turiștilor trimiși în spațiu.
Stația cu cea mai multă durată de exploatare până în prezent este Stația Spațială Internațională, situată la 408 kilometri altitudine și dată în folosință tot în 2000. ISS este folosită de NASA și alte agenții spațiale din diverse țări, dar viitorul său este incert, dat fiind gradul de îmbătrânire a modulelor. Și China este în proces de dezvoltare a propriei stații spațiale, denumite Tiangong.
În urmă cu două săptămâni, Blue Origin a efectuat cu succes al doilea zbor comercial cu echipaj uman, la bordul căruia s-a aflat și William Shatner, actorul care a jucat rolul căpitanului Kirk în seria “Star Trek”. La 90 de ani, acesta a devenit cea mai vârstnică care a zburat vreodată în spațiu, la 100 de kilometri deasupra Pământului.
Surse alternative: Blue Origin, DPA.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.