De ieri nu mai există niciun focar activ important, ci doar incendii împrăștiate, a afirmat purtătorul de cuvânt al forțelor de intervenție. 

Deși munca pompierilor a fost ușurată în ultimele două zile de precipitații și de scăderea temperaturilor, riscul de incendii rămâne ridicat în patru regiuni, inclusiv Attica, zona din jurul Atenei, Peloponez și în insula Evia, a avertizat Autoritatea pentru Protecție Civilă. De asemenea, potrivit meteorologilor, în weekend sunt așteptate intensificări ale vântului, care ar putea răspândi rapid focul. În acest context, pompieri veniți din alte țări au solicitat să mai rămână în zonele afectate cel puțin câteva zile.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat joi că incendiile de anul acesta sunt “cel mai mare dezastru ecologic din Grecia din ultimele decenii”, dar că populația poate fi mai optimistă astăzi. Acesta a avertizat, de asemenea, că suntem abia la mijlocul lunii august și mai avem zile grele în față. Guvernul a promis sute de milioane de euro în lucrări de reconstrucție, reîmpădurire și prevenire a inundațiilor.

Peste 580 de incendii au fost raportate în toată țara începând cu 27 iulie, distrugând sute de case și hectare întregi de vegetație. Cel mai mare incendiu al Greciei a izbucnit pe insula Evia pe 3 august, unde intervin și pompierii români, și încă ardea mocnit joi, după ce a distrus majoritatea părții de nord a insulei.

Potrivit DSU România, în cea de-a șasea zi de intervenție în Grecia, pompierii români acționează cu cei moldoveni în zona localităților Metochi și Kalyvia. Precizează că temperaturile din zonă se mențin mai scăzute (31 de grade Celsius).

Surse alternative: Euronews, France24

Foto: DSU Facebook

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday