Absolut firească și legitimă ezitarea oamenilor. Avem nevoie de informații, inclusiv noi avem nevoie de mai multe informații de la Agenția Europeană a Medicamentului”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a precizat că autoritățile române așteaptă recomandările Agenției Europene a Medicamentului în ceea ce privește asocierea vaccinării cu serul de la AstraZeneca și apariția cheagurilor de sânge. ”Ne așteptăm să fie făcute recomandări particulare, pentru persoane la risc de a dezvolta tromboze. În acest moment suntem aproape siguri că autorizația de punere pe piață a vaccinului nu va fi retrasă”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a adăugat că asocierea dintre vaccinare și apariția trombozelor la persoane tinere poate fi întâmplătoare ”pentru că până acum au fost vaccinate mai ales persoane tinere”, la începutul campaniei existând o interdicție de administrare la persoanele de peste 65 de ani, în unele țări, iar în altele de peste 55 de ani.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că până acum în România nu au fost confirmate cazuri de tromboze de sinus venos cerebral asociate cu vaccinarea. ”Sunt șapte cazuri de tromboze din cele 92 de reacții adverse post-vaccinare aflate în investigare până la 5 aprilie. Trei de la AstraZeneca și patru de la Pfizer, dar au fost investigate și infirmate. Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate. De altfel, acestea sunt cazuri extrem de rare de unu până la un milion”, a explicat Gheorghiță.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday