Să luăm o dată simbolică: până pe 14 iulie, avem posibilitatea de a obține imunitate pe tot continentul“, a declarat Thierry Breton, comisarul UE pentru piața internă pentru radiodifuzorul francez TF1.

În contrast cu autoritățile germane, care au lăsat de înțeles că ar putea utiliza vaccinul Sputnik V, dacă va fi autorizat de Comisia Europeană, Breton crede că vor fi vaccinuri suficiente, pentru toate țările membre, începând din aprilie, când acestea vor primi 100 de milioane de doze. “Știm că pentru a învinge această pandemie există o singură soluție: vaccinarea. Vaccinurile sosesc”, a spus Thierry Breton, data aleasă de el, 14 iulie fiind ziua eliberării Bastiliei și ziua națională a Franței.

Totuși imunitatea de turmă este considerată de la vaccinarea unui procent de 60-70% din populație, greu de atins în trei luni, chiar presupunând că vor fi suficiente vaccinuri. Deocamdată doar 12,7% din cei 450 de milioane de locuitori ai țărilor membre UE au fost vaccinați, un procent similar cu cel din România.

Dar numeroase țări sunt sub restricții epidemiologice și carantine, iar weekendul a fost marcat de proteste, unele violente, în Germania, Olanda, România, Bulgaria și chiar Elveția.

Breton a precizat că până în luna iulie Uniunea Europeană va fi primit în total între 300 și 350 milioane de doze de vaccin. El a adăugat că 55 de fabrici vor produce de acum vaccinurile anti-Covid în țările membre UE, iar în prezent Uniunea produce 150 de milioane de doze de vaccin pe lună.

Sursa: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday