O echipă de sociologi ai Universității de Stat din Ohio a descoperit că persoanele născute de la finalul anilor ‘60 și până la începutul anilor ‘90 (generațiile X și Y) îmbătrânesc mai repede decât părinții și bunicii lor, născuți după Al Doilea Război Mondial. Potrivit cercetărilor, publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, o tendință descendentă a tiparelor de sănătate fiziologică, psihologică și comportamentală s-a accentuat la aceste generații, pe măsură ce stilul de viață s-a schimbat.
Cercetarea a analizat datele din două sondaje care au implicat aproape 700.000 de persoane din SUA. Nu doar creșterea ratelor de obezitate explică deteriorarea stării de sănătate, deși studiul observă că acest factor pare să aibă o contribuție majoră. Alți factori amintiți sunt: depresia, stilul de viață din ce în ce mai sedentar și consumul crescut de droguri și alcool.
Concluziile arată că persoanele caucaziene sunt mai expuse decât cele de culoare sau hispanice, cu creșteri distincte ale anxietății, depresiei și consumului excesiv de alcool.
“Epidemia de obezitate contribuie la creșterea sindromului metabolic. Profilurile agravante de fiziologie și sănătate mintală în rândul generațiilor mai tinere implică o perspectivă provocatoare de morbiditate și mortalitate pentru Statele Unite, una care ar putea fi deosebit de neplăcută pentru persoanele din rasa albă”, arată studiul.
Sursă: American Journal of Epidemiology
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.