Publicat în British Medical Journal, studiul a comparat ratele de deces înregistrate în rândul persoanelor infectate cu noua variantă și a celor infectați cu alte tulpini și a constat că dintr-un eșantion de 54.906 de cazuri, varianta Kent (B.1.1.7, cunoscută ca tulpina britanică) a provocat 227 de decese, față de numai 141 de decese provocate de tulpinina care a fost preponderentă în Europa anul trecut.
Cercetătorii de la Universitățile din Bristol și Exeter (UK) precizează că au fost analizate cazuri înregistrate în intervalul noiembrie 2020 – ianuarie 2021, când atât variantele vechi, cât și cea nouă au fost prezente în Marea Britanie.
”În comunitate, decesul din cauza COVID-19 este încă un eveniment rar, dar varianta B.1.1.7 crește riscul. Împreună cu capacitatea sa de răspândire rapidă, acest lucru face din B.1.1.7 o amenințare care ar trebui luată în serios”, a declarat Robert Challen, co-autorul al studiului de la Universitatea din Exeter.
Ellen Brooks-Pollock de la Universitatea din Bristol a explicat că ”a fost un noroc că mutația s-a întâmplat într-o parte a genomului acoperită de testele de rutină. Viitoarele mutații ar putea să apară și să se răspândească fără control”.
Sursa: British Medical Journal
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.