Faptul că autoritățile au dispus mai multe perioade de carantină (Anglia trece deja prin a treia) și că restaurantele și marile clădiri de birouri au fost închise, șobolanii au căutat noi surse de hrană și s-au orientat către zonele locuite de populație, care, petrecând mai mult timp acasă, a generat și mai multe resturi alimentare.

”Sunt ca niște mașinării de supraviețuire; oriunde vor avea acces fiabil la alimentele risipite, vor reveni”, explică Michael Coates, exterminator. Acesta, dar și un coleg de breaslă au explicat pentru CNN că sectorul de activitate (exterminarea dăunătorilor) este în creștere, motiv pentru care se deschid tot mai multe firme de acest fel.

Asociația Britanică de Control a Dăunătorilor (BPCA) transmite că a avut loc o creștere de 51% a activității rozătoarelor în timpul primei perioade de carantină, din primăvară, și de 78% în timpul celei din noiembrie. Studii neoficiale susțin că în capitala Regatului Unit ar putea trăi până la 20 de milioane de șobolani, mai mulți decât cele 9 milioane de cetățeni ai orașului. În plus, rozătoarele se înmulțesc rapid.

Primăria Londrei a precizat că nu are un plan general de combatere a problemei și a spus că responsabilitatea revine celor 32 de cartiere. Însă un purtător de cuvânt al administrației districtului Richmond upon Thames a declarat că administrația nu ține evidența șobolanilor și nici nu are un serviciu de combatere.

Sursa alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday