Compania are o divizie specială care simulează atacurile, pentru a descoperi vulnerabilități și a dezvolta ulterior sisteme de securitate. Acestea sunt instrumentele care au fost furate de hackeri. Directorul executiv al FireEye, Kevin Mandia, a declarat că “atacatorul a fost interesat mai mult de informațiile legate de clienții noștri guvernamentali”.

”În baza experienței noastre de 25 de ani, tragem concluzia că atacul a fost condus de o entitate statală cu capacități ofensive de nivel superior. S-a folosit de instrumentele cu care noi n-am mai avut de-a face până acum” mai spune Mandia.

Compania nu precizează cine ar fi în spatele atacului, însă informează că investighează incidentul, ală turi de FBI. Jurnaliștii englezi identifică Rusia ca principal suspect. 

Înființată în 2004, FireEye este considerată una dintre cele mai puternice firme de securitate cibernetică, aflată în plină dezvoltare. Are contracte încheiate cu companii de top și guverne din mai multe țări. Directorul executiv a lucrat pentru Forțele Aeriene Americane și a investigat primul atac cibernetic împotriva Departamentului american al Apărării.

Surse alterntive: BBC, FireEye.com.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday