115 elevi, înscriși în programul de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, învață o meserie online, pe tablete oferite de ENGIE Romania. Pe parcursul derulării școlii online, ENGIE Romania, împreună cu instituțiile de învățământ partenere, facilitează cursurile teoretice și practice pentru cei 115 elevi din București și Brașov prin punerea la dispoziția acestora de tablete și prin adaptarea cursurilor teoretice și practice pentru a le oferi elevilor o experiență bună de învățare, chiar și de la distanță. În plus, în așteptarea reluării cursurilor la clasă, compania a amenajat două ateliere noi de practică, la Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” din București. Ateliere sunt dotate cu instrumente moderne, necesare pentru învățarea practică și exersarea abilităților și operațiunilor specifice meseriei de instalator.
Compania continuă, astfel, investiția în calificarea tinerelor generații, începută acum trei ani, printr-o investiție de 5.000.000 de lei. Pentru cele două acțiuni din acest an, menite să le faciliteze elevilor experiența de învățare online, dar și pe cea offline, ENGIE a alocat aprox. 850.000 de lei.
ENGIE Romania a investit în crearea şi dotarea unor ateliere în care elevii învață meseria direct de la colegi experimentați din companie. Angajații ENGIE Romania îi îndrumă pe tot parcursul formării, astfel încât, la finalul celor trei ani de studiu, aceștia să deţină toate cunoștințele necesare unei integrări facile în companie. În primul an de studiu, elevii beneficiază de 40 de zile de formare practică, urmând ca în anii următori această perioadă să se extindă până la 120 de zile. În baza parteneriatului existent între ENGIE Romania și instituțiile de învățământ partenere, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București, respectiv Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Brașov, elevii beneficiază de formare teoretică și practică de la școală și companie, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resurse umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania asigură resursele umane și financiare pentru formarea practică a elevilor care se înscriu în această formă de învățământ.
Pentru anul școlar 2021-2022, ENGIE Romania are în vedere formarea a două noi clase, în București și Galați. Elevii care optează pentru programul “Energie pentru meseria mea”, au avantaje financiare multiple, oferite de către statul român și de către companie: până la 1.050 de lei lunar, transport urban dedicat și masa de prânz pe durata practicii.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.