Popularul program de editare foto a fost de foarte multe ori folosit pentru a manipula sau a truca imagini, în scopul propagării informațiilor false.
Adobe a anunțat că instrumentul de identificare a falsurilor este disponibil în versiune beta (încă în testare), inițial numai pentru analizarea lucrărilor distribuite pe Behance, o rețea pentru promovarea creatorilor, deținută de Adobe.
Funcția permite editorilor foto să analizeze informații detaliate (metadate) despre originea și procesele prin care a trecut o imagine. În baza metadatelor, pot fi identificați editorii care au manipulat imaginea, maniera în care au lucrat și instrumentele folosite sau chiar imaginea de la care s-a plecat.
Dana Rao, consilier general al companiei americane de software, a explicat: „Oamenii trebuie să se uite la metadate pentru a putea spune că o imagine este credibilă. Dacă nu văd aceste metadate, ar trebui să fie sceptici”. Tool-ul face parte din campania de luptă împotriva dezinformării, lansată anul trecut alături de Twitter și de publicația The New York Times.
Sursa: CNN.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.