Sistemul se va baza pe trei tipuri de alerte diferite, „mediu”, „ridicat” și „foarte ridicat”, însă oficialii nu au stabilit deocamdată care sunt regiunile care vor intra sub incidența acestei noi organizări. Premierul va avea o întrevedere și cu reprezentanții sistemului de urgență.

În cadrul nivelului de alertă „foarte ridicat”, se așteaptă închiderea barurilor, sălilor de sport, a saloanelor de înfrumusețare și cazinourilor, dar restaurantele și puburile care oferă și mâncare ar putea rămâne deschise. De asemenea, nu vor fi închise nici școlile sau bisericile.

În cadrul nivelului doi, cel „ridicat”, nu vor fi permise întâlniri de peste șase persoane nici în spațiile private, iar nivelul unu de alertă, „mediu”, va presupune în general măsurile deja în vigoare, între care și închiderea barurilor și pub-urilor la ora 22:00.

Din primele informații, Liverpool va fi vizat de noi restricții. Potrivit SkyNews. După ce a vorbit cu premierul, Steve Rotheram, primarul regiunii orașului, a declarat că noile restricții „trebuie să vină cu sprijin financiar pentru a proteja locurile de muncă și întreprinderile”. Alte zone în care s-ar putea impune noi  măsuri sunt Nottingham, West Lancashire, Knowsley, Exeter, Blackburn with Darwen, Broxtowe.

Primarul Tees Valley, Ben Houchen, a declarat că restricțiile vor dura patru săptămâni, dar acest lucru nu a fost confirmat de guvern.

Sursă: SkyNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday