Pe baza statisticilor întocmite până acum, virusul provoacă mai multe decese în rândul bărbaților decât al femeilor. Cazurile mai grave apar în rândul persoanelor în vârstă, care suferă și de alte boli.
Președintele SUA are 74 de ani și, pe baza indicelui masei corporale (BMI), este obez. BMI se calculează prin corelarea înălțimii și greutății cu vârsta și sexul.
Potrivit datelor Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), opt din zece persoane care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului aveau peste 65 de ani. Persoanele din categoria de vârstă în care se încadrează Trump au de cinci ori mai multe șanse să necesite internarea în spital, dar și un risc de deces de 90 de ori mai mare, decât tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani.
Medicii nu au ajuns la un consens în privința corelarii vârstei și a modului în care evoluează sistemul imunitar. „Vârsta este asociată cu bolile de inimă, de plămâni, cu diabetul. E greu de determinat dacă anii sau bolile influențează mai mult starea de sănătate a pacientului” afirmă Ravindra Gupta, de la Universitatea Cambridge.
Un raport întocmit de Institutul Public Health England conchide că greutatea sporește șansele ca o persoană să aibă nevoie de îngrijire intensive la ATI, dar conduce și la un risc de deces mai mare.
Analiza prezintă cadrul general al manifestării coronavirusului, în funcție de cele trei criterii de risc, și nu este neapărat valabilă pentru Donald Trump. Dr. Nathalie McDermott, de la Kings College London, atrage atenția: „Doar pentru că președintele se încadrează în aceste criterii, nu înseamnă neapărat că boala sa va fi una gravă. Dată fiind poziția sa, are acces la cele mai bune facilități de tratament”.
Sursa: BBC.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.