Oficialii de la Madrid au anunțat că iau în considerare impunerea carantinei punctual în cele mai afectate zone ale orașului. Locuitorii din cartierele mai sărace, unde rata de infectare este mai mare, au declarat că se simt abandonați și stigmatizați.
Autoritățile din Nisa (sudul Franței) au interzis întrunirile de peste zece persoane în spațiile publice și au restricționat programul barurilor, în urma creșterii numărului de cazuri din Marsilia și Bordeaux. Franța a înregistrat vineri 13.215 de noi infecții, un bilanț record.
În Danemarca, unde vineri au fost raportate 454 de noi infecții (aproape de recordul de 473 în aprilie), premierul Mette Frederiksen a anunțat că limita adunărilor publice va fi redusă la 50 de persoane, față de limita de 100 din prezent, și a ordonat închiderea mai devreme a barurilor și restaurantelor.
În Grecia, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat că este gata să înăsprească restricțiile din Atena dacă numărul noilor infectări crește accelerat. Premierul a mai precizat că experții din domeniu au formulat câteva propuneri de noi restricții și că acestea vor fi discutate în zilele ce urmează.
Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat că instituirea carantinei ar trebui privită doar ca o ultimă soluție, dar că guvernul va face tot ce este necesar pentru a combate virusul.
„Numărul de persoane din spital se dublează la fiecare opt zile. Vom face tot ce este necesar pentru a menține oamenii în siguranță”, a spus el.
Sursă: Reuters
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.