Algoritmul a fost creat de cercetători și astronomi ai Universității Warwick (din Coventry), care au analizat, în premieră folosind o astfel de metodă, informații culese de către telescoapele Kepler și TESS ale NASA, scrie Sky News.

Dimensiunile planetelor descoperite diferă: unele au proporții asemănătoare Pământului, altele rivalizează cu cele ale planetei Neptun. De asemenea, și timpul lor de rotație în jurul axei proprii variază de la o zi la 200 de zile pământești.

Algoritmul a fost antrenat de către echipa de cercetare să separe semnele specifice planetelor reale de cele „fals pozitive”, dar și să nu mai ia în calcul planetele deja descoperite. De asemenea, pentru fiecare nou corp identificat, algoritmul a generat și un grad de probabilitate ca acesta să fie „planetă” conform definiției universal acceptate.

Rezultatele acestui demers arată că metoda folosită este mult mai rapidă și poate fi îmbunătățită, prin antrenarea constantă a sistemului. Dr. David Armstrong, membru al echipei de studiu, a declarat: „Această metodă ne-a ajutat să aducem spre recunoaștere 50 de candidați pentru a fi validați drept planete. Cu ajutorul acestor algoritmi, procesul de validare devine mai rapid și mai eficient”.

Sursa: Sky News.

FOTO: Telescopul Kepler. Sursa: NASA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday