Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a făcut un sondaj la care au participat peste 5.400 de persoane cu vârste de peste 18 ani, în urma căruia a stabilit că procentul celor de până în 24 de ani, care au raportat simptome ale tulburării de anxietate a crescut de trei ori, iar procentul raportării simptomelor tulburării depresive a crescut de aproximativ patru ori, față de aceeași perioadă din 2019.
- Aproximativ 41% dintre participanți au raportat simptome ale cel puțin unei afecțiuni psihice, dar între tineri procentul este de 63%;
- 31% din totalul participanților la studiu au prezentat simptome de anxietate sau depresie.
- 13% au început să consume alcool sau droguri, sau au consumat mai mult decât anul trecut, în încercarea de a face față stresului cauzat de pandemie;
- 11% au spus că s-au gândit cel puțin o dată la sinucidere, în ultimele 30 de zile.
Între persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani:
- 63% au raportat simptome de anxietate sau tulburare depresivă.
- 25% au consumat alcool sau droguri.
- 25% s-au gândit serios la sinucidere în ultimele 30 de zile.
În ciuda faptului că alte statisticile arată că persoanele în vârstă dezvoltă forme mai grave ale COVID-19, americanii în vârstă de peste 65 de ani au fost mai puțin afectați din punct de vedere al sănătății mintale. Astfel:
- Doar 8% dintre vârstnici spun că au prezentat simptome de anxietate sau depresie.
- 3% au consumat alcool sau droguri din cauza pandemiei.
- 2% s-au gândit la sinucidere în ultimele 30 de zile.
Autorii spun că deși studiul nu a putut determina motivul exact care a dus la depresie, izolarea socială, închiderea școlilor și universităților, șomajul dar și preocupările financiare, precum și amenințarea bolii în sine au avut un rol important.
“Acum sunt atât de multe întrebări, în special pentru tineri, despre risc, durata pandemiei și cum va arăta viitorul lor. Pentru persoanele în vârstă, experiența de viață îi poate ajuta să tolereze mai bine aceste momente incerte”, a declarat pentru New York Times, autorul principal al studiului, Mark Czeisler.
Surse: CDC, NYTimes, LiveScience
Foto: Finn/Unsplash
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.