Marea Britanie, Franța, Germania și Italia discută cu Statele Unite reformarea Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel tehnic, afirmă surse din cadrul Reuters, semnalând că Europa împărtășește unele preocupări care au determinat Washingtonul să renunțe la finanțarea OMS.

Scopul principal este asigurarea independenței OMS, în contextul acuzațiilor că organismul internațional a protejat China, în fazele incipiente ale crizei coronavirusului, la începutul acestui an.

Reformele ar implica schimbarea sistemului de finanțare al OMS, care operează acum pe un buget de doi ani, cu donații din partea statelor partenere. Astfel, liderii europeni vor să nu mai aibă loc donații exact în timpul crizelor sanitare, pentru a nu influența deciziile luate de OMS.

Discutăm modalități de a separa mecanismul OMS de gestionare a situațiilor de urgență de orice influență a unei țări”, a declarat oficialul.

Articolul integral pe Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday