Spotify, care plănuiește să se retragă din sectorul streaming-ului muzical, intenționează să cumpere serviciul de podcasting Gimlet, pentru peste 200 de milioane de dolari, scrie The New York Times. Gimlet este compania se află în spatele lansării mai multor emisiuni populare, precum Reply All.

Potrivit sursei citate, Spotify s-ar află în discuții avansate pentru a achiziționa compania Gimlet, producătoare a mai multor emisiuni populare, între care și emisiuni pentru agenții de publicitate. Recode arată că mișcarea pregătită de Spotify ar fi prima achizitie a unei companii creatorare de continut și, în același timp, ar fi una dintre cele mai mari oferte din industria de podcast.

Spotify, care are 200 de milioane de utilizatori din întreaga lume, dintre care 87 de milioane plătesc abonamente lunare, a semnat celebrități ca Amy Schumer și Joe Budden cu oferte exclusive pentru podcast-uri, pe care compania le promovează pe scară largă, scrie The New York Times.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday