Un raport al Comisiei pentru Educație și Oratorie din Anglia subliniază că abilități precum capacitatea de a vorbi și de a asculta activ sunt esențiale pentru viitorul tinerilor și reprezintă, în prezent, “unele dintre cele mai mari lacune în rândul absolvenților și al tinerilor care își încep cariera profesională”. Îndeamnă guvernul să intervină pentru a preveni agravarea situației, sugerând că aceste competențe ar trebui să fie integrate la fel de bine în educație cum sunt scrierea și citirea, și chiar și evaluate periodic. Comisia a afirmat că adoptarea unei astfel de politici ar putea ajuta la soluționarea unei lipse masive de abilități în rândul forței de muncă tinere.

Raportul a avertizat că vorbirea și ascultarea “se află constant pe lista cerințelor de competențe”, deși lipsesc din ce în ce mai frecvent în rândul tinerilor. Specialiștii subliniază că, mai mult ca oricând, este esențial ca tinerii să aibă abilități care le permit să pună întrebări, să exprime idei clare și să dezvolte argumente solide.

Conform unui sondaj YouGov, mai mult de două treimi dintre manageri (aproape 70%) consideră că accesul crescut la smartphone-uri afectează capacitatea de vorbire și ascultare în rândul copiilor. Liderii de afaceri au spus că abilitățile de oratorie vor deveni din ce în ce mai importante în viitor, pe măsură ce implementarea AI va înlocui multe dintre sarcinile mai facile.

Sursă: The Telegraph

Foto: Valerii Honcharuk | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday