Oficial, nimic nu s-a schimbat, iar Comisia susține că “rămâne pe deplin angajată în aplicarea a regulilor DSA” (Digital Services Act), iar un purtător de cuvânt a precizat că investigațiile demarate în ultimul an “încă sunt în faza de analiză tehnică, pentru a ne asigura că astfel de investigații complexe vor asigura deciziile solide din punct de vedere juridic”.

Dar mai mulți diplomați europeni, care au vorbit cu Financial Times, au spus că Bruxelles-ul încearcă să evite o intervenție a viitorului președinte american, Donald Trump, căruia deja grupurile tehnologice i-au cerut să includă problemele lor în negocierile cu UE.

“Va fi un joc cu totul nou cu acești oligarhi ai tehnologiei, atât de apropiați de Trump, și care își vor folosi poziția pentru a pune presiune pe noi. Multe lucruri sunt acum în suspensie”, a spus un diplomat UE pentru publicația financiară.

În timp ce unele dintre investigațiile analizate sunt într-un stadiu incipient, altele sunt mai avansate. Anul trecut erau așteptate sancțiuni pentru Google, care își favorizează propriile aplicații în magazinul Play de pe Android. Înainte de victoria lui Trump, autoritățile de reglementare din UE au întreprins acțiuni agresive împotriva celor mai mari grupuri tehnologice din lume, promovând o serie de reforme care vizează deschiderea piețelor și stabilirea unui cadru de reglementare pentru Big Tech.

Sursa: FT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday