Boris Pistorius a lansat acest avertisment duminică, când a declarat că Berlinul trebuie să fie pregătit să răspundă la orice atac hibrid (atac cibernetic în cadrul căruia hackerii se infiltrează în sisteme, rețele sau dispozitive cu scopul de a le compromite) rus în perioada premergătoare alegerilor anticipate, dar și după. Putin organizează atacuri hibride, iar Germania este în centrul atenției, în special. El ne cunoaște bine. Ignorarea acestei amenințări pentru că ne face să ne simțim inconfortabil nu o va face mai mică, ci mai degrabă mai mare”, a declarat ministrul german al Apărării.

Ministrul a oferit detalii cu privire la amenințarea rusă, spunând că aceasta se poate manifesta prin dezinformare pe rețelele de socializare, menită să divizeze societatea germană, în favoarea extremiștilor. Există, de asemenea, campanii pe rețelele de socializare, interferențe în campaniile electorale și finanțarea unor voci, cum ar fi AfD de extremă dreapta și BSW [Alianța Sahra Wagenknecht, populistă], care susțin că nu suntem preocupați de propria noastră protecție, ci ne îndreptăm spre un război cu Rusia. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a împiedica succesul strategiei lui Putin, a adăugat Pistorius.

Deși nu există o amenințare militară iminentă din partea Moscovei, ministrul Apărării a avertizat că Putin ar putea să-și reînarmeze țara până în 2030, oferindu-i capacitatea de a ataca membrii NATO. 

Guvernul lui Olaf Scholz a majorat cheltuielile militare după invazia Rusiei în Ucraina și a reușit astfel să atingă obiectivul NATO de 2% din PIB, pentru prima dată în ultimele decenii. Săptămâna trecută, Boris Pistorius a declarat că Berlinul intenționează să crească dimensiunea armatei la 230.000 de militari. 

Sursa: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday