Prin intermediul ordinului, platforma este obligată că partajeze informații despre cum gestionează riscul de manipulare a utilizatorilor în timpul campaniilor electorale și, totodată, să stocheze date despre posibilele încălcări ale regulamentului privind publicitatea politică, potrivit comunicatului emis de către Comisia Europeană

Ordinul de păstrare a datelor se aplică alegerilor naționale din UE între 24 noiembrie 2024 și 31 martie 2025, iar acesta a fost emis în contextul informațiilor furnizate Comisiei în legătură cu alegerile prezidențiale din România. Inclusiv în Germania urmează să aibă loc alegeri, în februarie. “În acest stadiu, Comisia monitorizează conformitatea și nu se pronunță încă cu privire la posibilitatea ca TikTok să fi încălcat obligațiile care îi revin în temeiul Digital Services Act (DSA)”, dar solicitarea de stocare a datelor şi a probelor este menită să ajute la investigațiile ulterioare.

Comisia Europeană a sporit examinarea TikTok, în urma îngrijorărilor exprimate de către autoritățile de reglementare din România, dar a precizat că “nu se va implica în procesul electoral românesc”. Vineri, executivul UE se va întâlni cu cele 27 de autorități care supraveghează respectarea DSA în țările membre. “Am colaborat deja cu Comisia și vom continua să facem acest lucru”, a răspuns TikTok.

Sursă alternativă: Politico

Foto: Boumenjapet | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday