Autoritățile din Marea Britanie și Franța desfășoară o anchetă comună asupra companiei, care este unul dintre principalii contractanți guvernamentali din domeniul apărării, în Europa. Ancheta a fost deschisă după ce poliția din Franța, Olanda și Spania a percheziționat birourile Thales în iunie, în urma unor suspiciuni de corupție legate de vânzarea de arme în străinătate. Printre acuzațiile aduse companiei se numără mituirea unui funcționar public străin, trafic de influență, manipularea unor bunuri furate și spălare de bani. 

Compania are sediul principal la Paris și o filială din Marea Britanie cu peste șapte mii de angajați în 16 locații. Un purtător de cuvânt al Thales a confirmat că multinaționala cooperează cu autoritățile franceze și britanice într-o investigație legată de patru dintre entitățile sale din Franța și Marea Britanie. O sursă judiciară franceză a declarat pentru Reuters, sub protecția anonimatului, că ancheta se referă la un contract de arme cu o țară din Asia.

Echipamentul produs de Thales variază de la sonare pentru submarine la sisteme biometrice de identitate pentru bănci și sateliți. Thales a construit inclusiv cele 650 rachete multirol ușoare (LMM) pe care Marea Britanie a anunțat că le va furniza Ucrainei. 

Compania, care generează venituri de peste 1,1 miliarde de lire sterline pe an doar în Marea Britanie, a câștigat în februarie un nou contract de apărare în valoare de 1,8 miliarde de lire sterline, prin care va contribui la întreținerea flotei de nave și submarine a Marinei Regale, pentru următorii 15 ani.

Surse: The Telegraph,  Reuters

Foto: Guillohmz | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday