Raportul a fost întocmit de firma de consultanță pentru investitori Henley & Partners și arată că aproximativ 9.500 de persoane cu averi ridicate vor părăsi Marea Britanie până în decembrie 2024, majoritatea urmând să se îndrepte către Uniunea Europeană.

Mai exact, 68% dintre cei mai bogați locuitori ai Marii Britanii care intenționează să părăsească țara vor pleca în alte țări din Europa, precum Italia, Malta, Grecia, Portugalia, Elveția, Monaco, Cipru, Franța, Spania și Olanda. Pe lângă acestea, raportul arată că peste 800 de persoane bogate vor pleca în Emiratelor Arabe Unite, 720 în Statele Unite, 300 în Australia și 250 în Caraibe.

Exodul persoanelor cu venituri mari vine după decizia guvernului laburist de a elimina regimul fiscal ”non-dom”, vechi de 200 de ani în Marea Britanie, care a permis persoanelor rezidente în Regatul Unit, a căror reședință permanentă este în afara Regatului Unit, să evite plata impozitului pe veniturile obținute în străinătate. La începutul anului, fostul ministru britanic de Finanțe, Jeremy Hunt, a majorat taxele pentru persoanele fără domiciliu fiscal în Marea Britanie.

Raportul mai arată că exodul va include 85 de persoane cu o avere netă de peste 100 de milioane de lire sterline și 10 miliardari, conform studiului realizat pe parcursul a nouă luni. Cercetătorii avertizează că plecare în masă a milionarilor va avea un efect în lanț asupra economiei, întrucât afacerile pe care persoanele foarte bogate le deschid crează și o serie de locuri de muncă bine plătite pentru cei din categoria de mijloc. Astfel, prin plecarea acestor persoane Marea Britanie ar pierde 6,5 miliarde de lire sterline și 23 de mii de locuri de muncă în următorii șase ani.

Sursă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday