Cel mai târziu până la sfârșitul acestui deceniu, trupele ruse vor putea ataca NATO. Kremlinul vede Republica Federală Germania ca pe un inamic. Suntem în conflict direct cu Rusia“, a declarat Bruno Kahl, în timpul unor audieri într-o comisie parlamentară. Șeful Serviciului de Informații Externe al Germaniei a menționat că țara sa este al doilea cel mai mare susținător al Ucrainei.

Bruno Kahl a mai spus că ținta liderul rus Vladimir Putin nu este numai de Ucraina, ci acesta urmărește ”crearea efectivă a unei noi ordini mondiale”, iar serviciile de informații ruse își folosesc din ce în ce mai mult toate mijloacele ”fără nicio remuşcare”.

Este puțin probabilă o escaladare ulterioară a situației”, a declarat Kahl, care a adăugat că politicienii trebuie să ofere serviciilor de securitate germane resursele și autoritatea pentru a contracara aceste pericole.

Sursă: Bloomberg, Ukrainska Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday