Potrivit Reuters, care citează surse din interiorul partidului, propunerea a fost făcută în contextul în care Germania se confruntă cu creșterea șomajului, costuri ridicate ale energiei, competiția acerbă din partea Chinei și a SUA pe piețele de export, pe măsură ce economia se află în recesiune.

Strategia a fost aprobată de partidul cancelarului Scholz, și include și reduceri de impozit pe venit pentru 95% dintre contribuabili, cât și o majorare treptată a salariului minim, de la 12,41 euro la 15 euro. Totuși, nu este menționat în documentul văzut de reporterii Reuters și sursa de finanțare a măsurilor.

SPD propune și bonusuri pentru achiziționarea vehiculelor electrice fabricate local, pentru a stimula vânzările slabe care au apărut din cauza importurilor mai ieftine din China. Totodată, partidul vrea sprijinirea producătorilor prin subvenționarea parțială a facturilor pentru electricitate, pentru a compensa ceea ce numește “decenii de investiții slabe în infrastructura esențială”.

În Germania sunt programate alegeri federale pentru septembrie 2025, deși votul ar putea avea loc mai devreme, dacă coaliția de guvernare se va rupe în lunile următoare. SPD se confruntă cu scăderea popularității în rândul electoratului, având în vedere situația economică.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday