Meta a anunțat că acțiunea a vizat 12 entități diferite, care pretindeau că sunt site-uri independente de știri, în limba rusă, și care, pe lângă președintele Maia Sandu și relația apropiată a Chișinăului cu Bucureștiul, mai criticau și politicienii pro-europeni din Republica Moldova. Compania a precizat că acestea erau prezente pe mai multe rețele – Facebook, Instagram, TikTok și OK.ru, o platformă rusească populară.

În total, au fost șterse șapte conturi personale de Facebook, 23 de pagini, un grup și 20 de profiluri de Instagram, iar sancțiunile s-au încadrat la “politici coordonate de comportament neautentic”. Una din paginile eliminate avea 4.200 de urmăritori, în timp ce un profil de Instagram avea aproape 335 de mii.

Guvernul moldovenesc a denunțat, de mai multe ori, amestecul Rusiei în politicile interne, în timp ce Kremlinul o acuză pe președinta Maia Sandu că alimentează rusofibia. Pe 20 decembrie, au loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova, iar Maia Sandu candidează pentru un al doilea mandat. Concomitent, are loc și referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday