Este pentru prima dată din 2009 când constructorul auto japonez Toyota participă în cadrul F1, unde va colabora cu Haas F1 Team, într-un acord multilateral în cadrul căruia cele două părți “își vor împărtăși expertiză și cunoștințe, precum și resurse”.

Divizia Toyota Gazoo Racing, care se ocupă de cercetare și dezvoltare, va furniza servicii de proiectare, tehnice și de producție pentru Haas, cea mai mică echipă din F1, care vrea să își îmbunătățească dezvoltarea și poziția competitivă, iar Toyota să își dezvolte propriile cunoștințe și abilități prin intermediul F1. Acordul se va derula în paralel cu înțelegerea cu Ferrari, cu care Haas colaborează de când a intrat în competiție, în 2016.

Mașinile Haas vor purta marca Toyota începând cu Marele Premiu al Statelor Unite din Austin, Texas, din 18-20 octombrie. De asemenea, Haas va continua să utilizeze motoarele și cutiile de viteză ale Ferrari, după ce la începutul acestui an și-a prelungit contractul cu echipa italiană până în 2028.

Și Honda, care și-a vândut echipa de Formula 1 în 2008, a revenit ca producător de motoare în 2015 și este în prezent partenerul Red Bull. În 2026 vor începe o colaborare cu Aston Martin.

Surse: Formula1, BBC

Foto: F1 / Toyota

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday