Mark Rutte, noul secretar general al NATO, a transmis că alianța va desfășura, timp de două săptămâni, exercițiul anual “Steadfast Noon”, un amplu antrenament militar ce simulează misiuni de transport al focoaselor nucleare americane, deasupra Mării Nordului, Marii Britanii, Belgiei și Olandei.

Secretarul general a clarificat că nu vor fi implicate arme reale. Totodată, vor fi implicați două mii de militari și 60 de aeronave, inclusiv avioanele de luptă F-35A și bombardierele B-52. Rutte a mai adăugat: Într-o lume incertă, este vital să ne testăm și consolidăm apărarea, astfel încât adversarii noștri să știe că NATO este pregătită și capabilă să răspundă la orice amenințare”.

Anterior, oficialul NATO a declarat că aliații nu observă riscuri reale de utilizare a armelor nucleare de către Rusia și a subliniat că amenințările lui Vladimir Putin sunt, mai degrabă, o retorică ce denotă “comportamentul său iresponsabil”. Rutte a afirmat că aceste amenințări nu vor schimba poziția Bruxelles-ului privind sprijinul continuu pentru Ucraina.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday