Informația a fost transmisă inițial pe mai multe posturi de Telegram rusești, care au arătat că aerodromul militar Khanskaia din Republica Adîgheia, a fost atacat cu drone, în timpul nopții. Ulterior, informația a fost confirmată și de șeful regiunii, care a transmis că nu există victime. Aerodromul se află în apropierea capitalei Maiko a republicii Adîgheia, care este o enclavă în partea de sud-vest a Rusiei, spre Marea Neagră.  

Potrivit programului NASA de monitorizare a incendiilor, a fost înregistrat un incendiu în zona aerodromului, în urma atacului. Experții transmit că în acea zonă ar putea fi un depozit de combustibil pentru avioane sau un depozit de muniție. Aerodromul Khanskaia găzduiește Regimentul 272 de Aviație de Antrenament al Rusiei.

Ministerul rus al Apărării a raportat că în noaptea de 10 octombrie, forțele de apărare aeriană au distrus și interceptat 92 de drone ucrainene în mai multe regiuni, inclusiv 47 lansate asupra regiunii Krasnodar, unde se află și Adîgheia. Alte 12 drone ucrainene, potrivit Ministerului Apărării, au fost doborâte în regiune Kursk, nouă în regiunea Rostov, patru în regiunea Briansk, două în regiunea Belgorod și Crimeea, una în regiunea Voronej și 15 deasupra Mării Azov. Nu există rapoarte despre victime în urma atacurilor.

Surse: PravdaUA, Ukrinform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday