Cercetătorii de la 18 dintre cele mai importante universități și institute din lume, inclusiv Universitatea din Oxford, au lansat baza de date publică care măsoară migrația ilegală, iar aceasta arată că,  între 2016 și 2023, în 12 țări europene mari, printre care și UK, au venit între 2,6 și 3,2 milioane de migranți ilegali, reprezentând mai puțin de 1% din populația totală a acestor țări. Atât numărul cât și procentul nu pare să se fi schimbat în ultimii 15 ani, arată o analiză The Guardian, în ciuda unui discurs politic tot mai ostil, care lasă de multe ori impresia că țările europene “sunt invadate”.

Studiul nu ia în calcul migrația legală, pe care numeroase țări europene o stimulează pentru a atrage forță de muncă.

Migrația ilegală este o temă semnificativă de dezbatere atât în UK, cât și în Franța, Germania sau Austria, unde extrema dreaptă o folosește pentru a induce spaime populației sau, cazul Austriei, pentru a bloca extinderea spațiului Schengen.

Totuși, numărul migranților a crescut în trei țări europene – Austria, Germania și Spania, și a scăzut în alte cinci țări – Finlanda, Grecia, Irlanda, Olanda și Polonia.

Finlanda are cea mai mică populație de migranți ilegali, estimată în ceea ce privește dimensiunea sa.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday