Serviciul militar de informații (GUR) a scris, pe canalul său de Telegram, că a desfășurat o operațiune de sabotaj împotriva unei nave rusești de dragare a minelor, numită Alexander Obukhov, în regiunea Kaliningrad, o exclavă rusească situată între Polonia și Țările Baltice, care are ieșire la Marea Baltică. 

Serviciul nu a explicat, concret, ceea ce s-a întâmplat, dar a comunicat că apa a pătruns în motorul dragorului din clasa Alexandrit, printr-o “gaură misterioasă” dintr-o conductă de gaze. Nava urma să plece într-o misiune de luptă, dar acum trece prin reparații majore, a încheiat GUR. Drept dovadă, GRU a dat publicității și un videoclip, despre care a spus că a fost filmat joi, 3 octombrie.

În postare, serviciul a mai informat că a fost al doilea act de sabotaj pe care l-a efectuat în Marea Baltică, în acest an, după incendierea, în aprilie, a unei nave rusești de război. Nu a existat un comentariu imediat din partea rușilor. Exclava Kaliningrad a Rusiei se află la peste 300 de kilometri nord-vest de Ucraina.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday